
Followers
Monday, 11 March 2013
bubur jagung segera..yg yummehhh
Bubur jagung memang sedap ekkk..
Tapi nak buat tu lama benor nak nunggu
Jagungnya empuk..
Meh aunty sharekan resepi jagung segera..
Masukkan 2 tin jagung berkrim (cap ayam swdap)
Biarkan panas dalam periuk
Masukkan santan (cap ayam) kotak kecik tu
3/4. Tapi sebelum tu campurkan santan tu
Dengan 3/4 air..air paip je dah lah.
Kacau sampai gelegak. Lepas tu buh gula melaka
Or org ganu panggil nissang (bukan nisan almera ya)
Letak la banyak mana suka.
Bila nak angkat..masukkan 3 cubit garam halus..bagi naik lemak dia tu...
Eh lupaaa...mula mula tadi tu..masukkan jagung ngan daun pandan sekali ya..
Kalau nak lagi sedap..letak lam peti ais..
Dah sojuk..baru ngapp..
leh letak aiskrim vanilla kalau mau..

Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment