Followers

Monday 11 March 2013

bubur jagung segera..yg yummehhh

Bubur jagung memang sedap ekkk.. Tapi nak buat tu lama benor nak nunggu Jagungnya empuk.. Meh aunty sharekan resepi jagung segera.. Masukkan 2 tin jagung berkrim (cap ayam swdap) Biarkan panas dalam periuk Masukkan santan (cap ayam) kotak kecik tu 3/4. Tapi sebelum tu campurkan santan tu Dengan 3/4 air..air paip je dah lah. Kacau sampai gelegak. Lepas tu buh gula melaka Or org ganu panggil nissang (bukan nisan almera ya) Letak la banyak mana suka. Bila nak angkat..masukkan 3 cubit garam halus..bagi naik lemak dia tu... Eh lupaaa...mula mula tadi tu..masukkan jagung ngan daun pandan sekali ya.. Kalau nak lagi sedap..letak lam peti ais.. Dah sojuk..baru ngapp.. leh letak aiskrim vanilla kalau mau..

No comments:

Post a Comment